Archive for Září, 2024

Letní táborová výzva úspěšně za námi!

Zář 03 2024 Published by under Nezařazené

V rámci letní táborové výzvy jsme s Pojízdnou učebnou techniky navštívili celkem dvě táborové lokality, ve kterých jsme zrealizovali celkem 4 projektové dni. Naše první táborové bastlení se uskutečnilo na pomezí jižních Čech a západní Moravy v nádherné oblasti s názvem Česká Kanada. Tuto oblast si na několik letních dnů zabrala organizace Jihomoravského pionýra, konkrétně 176. PTO Vlčata pro svůj pobytový tábor. A že to byl tábor, jak se patří, nám bylo hned na úvod vysvětleno s tím, že Vlčata jsou praví táborníci, drží hlídky a spí přeci ve stanech s podsadou, a nikoliv v chatkách. Zkrátka v duchu tradice náčelníka Rikitana a jeho hochů od Bobří řeky. Tato junácká atmosféra se pak přenesla i do našich technicko-řemeslných workshopů. Vlčata pracovala s nasazením, ale zároveň velmi uvolněně, jelikož nás nesvazovalo školní zvonění, a i proto mladí technici zůstávali v naší Pojízdné učebně techniky, dokud je hlad nebo povinnost hlídky nevyhnala pryč. Byl to tak velmi krásný čas, ve kterém vzniklo nepřeberné množství velice povedených výrobků, ale hlavně čas, ve kterém se užilo spousty zábavy a jak účastníci, tak i lektoři jsme si celé dva dni v České Kanadě nemohli vynachválit.

Naší další a zároveň poslední zastávkou v rámci letní táborové výzvy byla Vysočina, konkrétně malebný kraj rybníků a rybníčků okolo obce Moravec. Ve zdejším rekreačním středisku České Pošty byl v azylu po několik dní pobytový tábor organizovaný Střediskem volného času Brno-Lužánky. Tento tábor byl co do počtu skutečně veliký. Odhadem ke stovce účastníků v rámci různých turnusů, zkrátka výběr byl velice pestrý, a to je ta hlavní esence, kterou máme rádi. Pojízdnou učebnu techniky tak v průběhu dvou dní navštěvovali nejmenší a nejmladší táborníci v doprovodu svých starších kamarádů až po dospělé účastníky, kteří se k nám hrnuli v hojném počtu možná i proto, že prostory pojízdné učebny techniky byly klimatizovány a ve vysokých teplotách, které panovaly to mohlo zcela jistě být příjemným osvěžením samozřejmě za doprovodu našich statečných lektorů a lektorech, které je dlužno ocenit za jejich nasazení a vytrvalost.

Kolem a kolem letní táborová výzva splnila více než bylo našim očekáváním, a proto budeme rádi letní tábory navštěvovat i budoucnu.

No responses yet